Saltar apartados

Benvinguda

Benvingut a la pàgina Web del Departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant.

Aquest departament es va constituir el 14 d'octubre de 1987. Inicialment ho formaven tan sols tretze professores i professors. Des de llavors, aquest nombre ha anat incrementant-se, pertanyent a ell en l'actualitat noranta professores i professors a temps complet i a temps parcial (PDI). Els serveis de personal d'administració i serveis 5 (PAS) estan coberts per un Gestor/Gestora en cap, dues gestores/gestors administratius i dos llocs en els laboratoris per a dur a terme els diferents tipus de pràctiques.

El Departament ha tingut un gran desenvolupament des del seu inici i està present en la docència de titulacions en diferents Facultats i Escola: Facultat de Ciències de la Salut, Facultat d'Educació, Facultat de Ciències, Escola Politècnica i Facultat d'Econòmiques. Proveeix de professorat per a diferents titulacions de grau, master i estudis de doctorat en aquests centres.

La formació continuada en estudis de salut units també a la nutrició i la gastronomia és dinàmica i diversa, actualment existeix una gran demanda per a la formació i especialització compartida amb els diferents Col·legis Professionals (Infermeria i Nutrició), Departaments de Salut, SEM, Diputació Provincial, Ajuntaments de la Província d'Alacant i Societats Científiques nacionals. Al llarg del curs acadèmic s'ofereixen Congressos, Seminaris, Taules d'Experts i Cursos Especials de menys de 200 hores, Títols Propis de Master, Expert i Especialista, que pretenen respondre al repte de la creixent competitivitat del mercat laboral i promoure l'Aprenentatge al llarg de la Vida. Especialment des de més d'una dècada el Departament és responsable de l'especialització de professionals i equips d'alt rendiment en l'àmbit de les emergències i catàstrofes.

La innovació educativa forma part del quefer diari del nostre professorat i es veu reflectida en les Xarxes de Recerca en Docència Universitària. En l'actualitat existeixen diferents grups i temàtiques que es renoven any rere any i que milloren la qualitat de la docència que es desenvolupa en les assignatures que són responsabilitat del Departament en cada titulació i cada Centre.

El professorat a més, participa en diferents Grups de Recerca i Instituts Universitaris, podent d'aquesta forma donar visibilitat al Departament d'Infermeria, estar presents i desenvolupar línies de recerca en diferents àmbits transdisciplinars. És de destacar per la seua trajectòria al Grup d'Infermeria i Cultura de les Cures que edita des de 1997 "Cultura de les Cures. Revista d'Infermeria i Humanitats". Com es pot veure en l'apartat de grups de Recerca i equips del doctorat, la recerca, la transferència de coneixement i resultats de la nostra recerca és una responsabilitat individual i aquesta pot ser consultada, entre uns altres, en el repositori de la Universitat d'Alacant (RUA) i en la trajectòria de cada Grup de Recerca, sent cada any, defensades moltes tesis doctorals dirigides per professorat acreditat del nostre Departament.

Actualment el Departament té convenis internacionals de col·laboració científica, intercanvi acadèmic i mobilitat de professorat amb diferents universitats nacionals i internacionals i amb diferents organismes relacionats amb la Infermeria i la Nutrició Humana i Dietètica.

Respecte a la seua ubicació geogràfica, es troba emplaçat en l'edifici de la Facultat de Ciències de la Salut en el Campus de Sant Vicent del Raspeig. La Direcció i la seua Secretaria Administrativa està situada en la planta baixa de l'edifici.

Des d'aquesta pàgina pretenem fer arribar notícies relacionades amb els assoliments del nostre professorat, informació acadèmica i investigadora que puga resultar d'interès per a la comunitat universitària i per a la Societat en general.

El nostre lema (Proverbi xinés):

SI CAMINES SOLAMENT ANIRÀS MÉS RÀPID,

SI CAMINES ACOMPANYAT LLEGARÀS MÉS LLUNY

LA DIRECCIÓ

 

Departament d'Infermeria


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464