Saltar apartados

Departament d'Infermeria

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

14/09/2021
CONVOCATÒRIA D'ALUMNAT INTERN 2021/22

El Departament d'Infermeria aprova la convocatòria d'alumnat intern per al curs acadèmic 2021/22

En el següent enllaç disposeu del

30/06/2021
Els estudis d'Infermeria en la Universitat d'Alacant lideren el ránking a Espanya

La Universitat d'Alacant lidera un any més el ránking de la Fundació CYD (Fundació Coneixement i Desenvolupament) en els estudis d'Infermeria. El grau que s'imparteix en la Facultat de Ciències de la Salut, i en el qual el Departament d'Infermeria té una gran implicació, registra novament els millors resultats entre els diferents indicadors analitzats en 77 universitats espanyoles.

Un any més nostre departament celebra aquests resultats, enhorabona a totes les persones que contribueixen perquè així siga.

17/06/2021
BECA DE COL·LABORACIÓ D'ESTUDIANTS EN DEPARTAMENTS UNIVERSITARIS PER Al CURS ACADÈMIC 2021/22
 • Termini de presentació de la documentació en la Secretaria del Departament d'Infermeria: fins al 21 de setembre de 2021
27/05/2021
Trobada Internacional d'Investigació en Cures

La Trobada Internacional d'Investigació en Cures (Investén-isciii) compleix 25 anys. La reunió se celebrarà de manera online entre els dies 15 a 19 de novembre de 2021.

Els organitzadors han posat en marxa diverses activitats per a celebrar aquest aniversari.

Totes elles les pots trobar en les seues xarxes socials i en la seua pàgina web (http://www.investigacionencuidados.eu/).

26/05/2021
LA REVISTA CIENTÍFICA CULTURA DE LES CURES, ASCENDEIX Al PRIMER QUARTIL DE SCOPUS-SJR-CITESCORE

La revista científica editada en el Departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant, Cultura de les cures, ha aconseguit per primera vegada el primer quartil (Q1) del referencial índex internacional Scopus en l'última actualització.

20/05/2021
Proclamació definitiva de la Directora del Departament d'Infermeria

D'acord amb l'Estatut de la Universitat d'Alacant i el Reglament de Règim Intern d'aquest Departament, el Consell de Departament es va reunir el dia 18 de maig, en sessió extraordinària únicament als efectes de procedir a l'elecció de Director/a.e acorde amb l'Estatut de la Universitat d'Alacant i el Reglament de Règim Intern d'aquest Departament, el Consell de Departament es va reunir el dia 18 de maig,en sessió extraordinària únicament als efectes de procedir a l'elecció de Director/a.Després del procés electoral, al qual va concórrer una única candidata, la Prof. Dra. Mª Carmen Solano Ruiz, es va procedir ala votació, obtenint el 82,69% dels vots, en una parell

20/05/2021
Comiat de la Directora del Departament d'Infermeria, la professora doctora Ángela Sanjuán Quiles

Amb molt d'afecte i agraïment per a tots i totes, la Prof. Dra. Ángela Sanjuán Quiles ens fa arribar la seua carta de comiat, ja que en breu es produirà la votació i canvi en l'adreça del nostre Departament.

13/05/2021
LA UA ACONSEGUEIX EL TOP NACIONAL EN INFERMERIA PER LES TAXES D'ÈXIT

En el dia Internacional de la Infermeria no hi ha millor notícia que puguem tenir en compte que com es percep socialment que exercim la nostra labor com a investigadors i professors/professores. Sempre és un honor formar part d'aquest col·lectiu, impressionant i sempre molt il·lusionant.

11/05/2021
VIII JORNADA DE LA COMISSIÓ D'ÈTICA I DEONTOLOGIA DEL CECOVA. "LES INFERMERES DAVANT L'APLICACIÓ DE LA LLEI D'EUTANÀSIA"

Dra. Sra. Elena Ferrer Hernández professora col·laboradora en el Departament d'Infermeria i Assessora externa de la C.E.D. ( CECOVA ) participarà en una jornada on es va abordar la llei d'eutanàsia i el que significa la seua aplicació per als professionals d'Infermeria des de diversos punts de vista. L'objectiu és donar una visió àmplia sobre la seua aplicació que sens dubte, afectarà la nostra disciplina per moltes raons i, sobretot en l'àmbit assistencial.El dia a dia està replet de decisions que hem de prendre i de les quals hem de respondre davant la societat, altres professionals i nosaltres mateixos. El desconeixement dels aspectes legals i ètics d'aquesta llei ens pot portar a cometre errors en la pràctica assistencial.

19/04/2021
ELECCIONS A DIRECCIÓ DE DEPARTAMENT D'INFERMERIA

Us informem que, d'acord amb el calendari electoral aprovat en Consell de Departament de 4 de març de 2021, el termini de presentació de candidatures serà del 26 d'abril al 4 de maig.

En el següent enllaç teniu disponible

22/02/2021
Festivitat de Sant Tomàs d'Aquino

La festivitat de Sant Tomas d'Aquino és la festa del professorat i estudiantat, en aquest enllaç la nostra rectora Amparo Navarro ens fa arribar el missatge de reconeixement a tots aquells i aquelles que han obtingut els premis extraordinaris de cada titulació. Missatge que per necessitats de control sanitari no ha pogut ser realitzat de manera presencial.

15/02/2021
Progama B-Value
ÀFRICA DIRECTE us presenta una gran oportunitat, per a dos voluntaris que vulguen formar-se i al seu torn ajudar-nos a millorar el nostre treball en els projectes que estem recolzant en diferents països de l'Àfrica Subsahariana

Es tracta del programa B-Value creat per Ship2b i la Fundació Banc Sabadell i que també impulsen des de la Fundació Juan Entrecanales d'Azcárate.

B-Value és un programa dissenyat perquè pugues innovar, accelerar una idea inicial o un projecte ja en marxa. Et donarà eines per a millorar les teues capacitats de lideratge, rebràs suport d'experts, tindràs difusió i suport en comunicació i podràs explorar aliances i accés a premis i ajudes.

Us aportarà molta agilitat i professionalització, moltes idees per a formar nous models de sostenibilitat, claus per a comunicar el valor real dels projectes segons cada agent al qual vulgueu involucrar, posant èmfasi en com dirigir-vos al sector privat, així com una visió estratègica per a teixir aliances d'alt valor.

El programa comença a mitjan març i durarà fins a novembre. En la ª 1 Fase s'acompanya a 40 entitats i durant els tres primers mesos, hi haurà un punt de connexió setmanal amb el programa d'unes 2h. Aquest programa consistirà en formacions o mentorías per a aportar-vos noves eines de professionalització del projecte i així arribar a concretar millor la proposta de valor.

Després de la selecció de 10 finalistes s'inicia la ª 2 Fase en la qual tindreu un acompanyament més personalitzat, es contrastarà el projecte amb mentors, experts i possibles col·laboradors. A la fi de setembre participareu en una setmana intensiva de tallers i mentorías on treballar en profunditat els vostres projectes.

El programa acabarà al novembre amb un Demo Day, un esdeveniment públic en el qual es presentaran els resultats del programa i es lliuraran públicament els premis i ajudes de B-Value (es podrà accedir fins a un màxim de 55.000 euros a més d'alguns premis pro-bons, com a campanyes de comunicació i consultories estratègiques, valorats alguns d'ells en 50.000 euros).

Us deixem un One Page amb més informació. La convocatòria per a presentar projectes està oberta fins al 21 de febrer, i el primer pas és escriure'ns a info@africadirecto.org abans del 18 de Febrer, inclou la teua C.V. motivació i disponibilitat.
20/10/2020
PREMIS DEL CONSELL SOCIAL Al VOLUNTARIAT UNIVERSITARI PER A "UAcompaña"

 

 

El Consell Social de la UA ha concedit el premi al voluntariat universitari 2020 al voluntariat "UAcompaña", coordinat per la professora M. José Cabañero Martínez i en el qual participen altres membres del nostre departament: les professores Rocío Juliá, i Sofía García. En aquest projecte oferit des de per la Facultat de Ciències de la Salut, participen a més de professors del Departament d'Infermeria, membres del Departament de Psicologia de la Salut. El programa de voluntariat UAcompaña brinda als membres de la comunitat universitària l'oportunitat d'unir-se a un grup de persones que estan interessades a realitzar un suport individualitzat, actiu i integral a persones majors, persones amb problemes de salut mental i persones en situació de malaltia avançada o final de vida. El programa, que porta 3 anys actiu, ha permès formar voluntaris per a l'acompanyament de pacients en Hospital de Sant Vicent del Raspeig.

16/09/2020
PRÀCTIQUES BECADES EN EL DEPARTAMENT D'INFERMERIA 2020/21
 • Termini de presentació de sol·licituds: del 16 al 22 de setembre
11/09/2020
CONVOCATÒRIA D'ALUMANDO INTERN 2020-21

El Departament d'Infermeria apreba la convocatòria d'alumnat intern 2020-21.

Calendari per a assignatures GRAU:

 1. Termini de lliurament de sol·licituds: del 21 al 30 de setembre de 2020

 2. Selecció candidats per part de la Comissió: 1 d'octubre 2020 i 2 d'octubre 2020

 3. Publicació Resolució: 5 al 6 octubre de 2020

 4. Reclamacions: 7 i 8 octubre 2020

 5. Resolució i publicació definitiva: 9 d'octubre de 2020

 

Calendari per a assignatures MÀSTER:

 1. Termini de lliurament de sol·licituds: del 13 al 31 d'octubre de 2020

 2. Selecció candidats per part de la Comissió: 5 i 6 novembre 2020

 3. Publicació Resolució:9 i 10 novembre 2020

 4. Reclamacions: 11 i 12 novembre 2020

 5. Resolució i publicació definitiva: 13 de novembre 2020

Informació completa i formulari d'inspcripción en aquest enllaç.

30/07/2020
ESPECIALISTA EN MEDICINA I INFERMERIA AEROPTRANSPORTADA (HEMS, HICAMS, FWAA) 2020-21

El curs ESPECIALISTA EN MEDICINA I INFERMERIA AEROTRANSPORTADA (HEMS, HICAMS, FWAA) és l'evolució de l'antic curs HEMS ja extingit recolzat per la Universitat d'Alacant (Departament d'Infermeria).

El curs està impartit per Instructors HEMS sanitaris, amb més de 15 anys d'experiència en medicina aerotransportada del pacient crític. Se segueixen els estàndards europeus en matèria metge-assistencial en vol i de normativa aeronàutica amb l'aplicació de la metodologia del TRAINING HEMS. La temàtica del Curs d'Especialista HEMS versa en la implicació de la fisiopatologia aèria en la fisiopatologia del pacient crític i en les seues diferents situacions clíniques, així com en l'atenció en els diversos entorns de l'àmbit de l'emergència mèdica, zona urbana, muntanya, mar, amb implicació de tècniques de rescat prevalent l'atenció in situ. Ensenyar a desembolicar-se amb confiança a l'entorn de l'helicòpter en les missions HEMS & HICAMS, i a l'entorn de l'avió en les missions FWAA. Adquirir les capacitats per a exercir professionalment la cura del pacient crític en un entorn específic amb les peculiaritats de la normativa aeronàutica.

Calendari del curs

 • Preinscripció: del 15 de setembre a l'1 de novembre de 2020
 • Presentació d'admesos: es publicarà el 13 de novembre de 2020
 • Matrícula: del 16 de novembre al 8 de desembre de 2020

Fases presencials

 • 2, 3 i 4 de MARÇ. Lloc: Universitat d'Alacant
 • 14,15 i 16 d'ABRIL. Lloc: Universitat d'Alacant
 • 17, 18, 19 i 20 de MAIG. Lloc: Universitat d'Alacant

Informació competisca del curs en aquest enllaç.

04/07/2020
BECA DE COL·LABORACIÓ D'ESTUDIANTS EN DEPARTAMENTS UNIVERSITARIS PER AL CURS ACADÈMIC 2020/21
 • Termini de presentació de la documentació en la Secretaria del Departament d'Infermeria: fins al 21 de setembre de 2020
18/05/2020
2020 any internacional de les infermeres i les matrones
 • Pòster de l'Hospital Oriola l'any Internacional de les Infermeres i Matrones
 • Autor: Luis Llor Gutiérrez . Professor Associat Departament d'Infermeria UA

A totes les INFERMERES que treballen diàriament amb un somriure en la seua mirada, pel seu esforç, lliurament, dedicació, humanitat i professionalitat. Perquè siguen reconegudes definitivament en el lloc que els correspon.

21/04/2020
COL·LABORACIÓ EN PROJECTE SANICOVI(R)

La professora Isabel Orts, membre d'Investén, ens fa arribar la següent informació sobre el Projecte SANICOV(R).

24/03/2020
La UA i l'Institut Propatiens creen la Càtedra del Pacient

 El 12 de març es va signar en la Universitat d'Alacant (UA) el conveni de creació de la Càtedra del Pacient entre la UA i l'Institut Propatiens. Després de la signatura del conveni, es va dur a terme la reunió de la Comissió Mixta de la Càtedra. Per part del l'Institut Propatiens van assistir el seu vicepresident executiu, Jesús Díaz i el seu President, Fernando Mugarza. Per part de la Universitat d'Alacant, va assistir la secretària general de la UA, Esther Algarra Prats, la sotssecretària general, Dolores Lozano Castelló, el Degà de la Facultat de Ciències de la Salut, José Antonio Hurtado i la secretària del Departament d'Infermeria Mª Carmen Solano. A més, també va assistir el professor de la Universitat Miguel Hernández, Ernesto Cortés.En aquesta reunió, els membres de la Comissió de seguiment van nomenar Mercedes Rizo Baeza, professora del Departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant, directora de la Càtedra, qui va presentar la proposta d'activitats i pressupost per a l'any 2020.

Enllaç a la notícia en Novaciencia.

Foto 1.

Foto 2.

20/03/2020
Suspensió temporal dels terminis del calendari electoral

Es comunica als interessats que el Comunicat de la UA en relació amb la suspensió de terminis prevista en el Reial decret 463/2020 en el seu apartat CINQUÈ.-

"Queden suspesos els terminis dels processos electorals en curs durant la vigència del Reial decret 463/2020. En el moment en què aquest perda vigència, es procedirà a la modificació del calendari per l'òrgan corresponent, indicant els nous terminis d'actuació. Conserven la seua validesa totes les actuacions realitzades fins a la data d'entrada en vigor del Reial decret 463/2020 (14 de març de 2020)."

 

Per tant, la proclamació de candidats provisionals queda suspesa fins a un altre avís. Els mantindrem informats.

13/03/2020
SUSPENSIÓ 2a FASE PRESENCIAL CURS HEMS - CORONAVIRUS-COVID-19

Seguint les instruccions de la Universitat d'Alacant respecte a la suspensió de l'activitat docent presencial a causa del coronavirus COVID-19, informem que l'activitat prevista per a la 2a fase presencial del curs ESPECIALISTA EN MEDICINA I INFERMERIA AEROTRANSPORTADA (HEMS, HICAMS, FWAA) 2019-20 per als dies 1,2 i 3 d'abril se suspenen fins a un altre avís.

D'acord amb les instruccions que ens faciliten els organismes oficials, es comunicarà en el seu moment les dates que s'establisquen per a la realització de la docència presencial del curs.

Ángela Sanjuán.

Directora del curs.

13/03/2020
COMUNICAT DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT SOBRE COVID-19

Seguint les instruccions de la Generalitat Valenciana, i en coordinació amb la resta d'universitats públiques valencianes, se suspèn l'activitat docent presencial de manera indefinida a partir del pròxim dilluns, dia 16 de març.

 

Se suspenen així mateix totes les activitats extraacadèmiques de qualsevol índole programades tant al Campus de Sant Vicent del Raspeig, com en les altres seus o aules universitàries.

 

La docència s'impartirà de manera virtual. La Universitat d'Alacant farà públic demà el Pla de Continuïtat de la Docència en el qual s'inclouran les instruccions i directrius per a garantir-la.

 

Manuel Palomar

Rector de la Universitat d'Alacant

05/03/2020
JORNADES DIGNITAT I AUTONOMIA EN EL FINAL DE LA VIDA 2020

Durant el mes de març se celebraran les Jornades " I AL FINAL TU MATEIX... DIGNITAT I AUTONOMIA EN EL FINAL DE LA VIDA" en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ Ramón y Cajal, 4.) Les jornades estan compreses dins de la programació de l'Aula de Salut coordinades per tres professores del Departament d'Infermeria: Eva Galbadón Bravo, Sofía Garcia Sanjuán i María José Cabañero Martínez.

19/12/2019
SUPORT VITAL BÀSIC I AVANÇAT PEDIÀTRIC I NEONATAL (30 H) CURS 2019-20

NOVA EDICIÓ CURS 2019-20. CALENDARI DEL CURS:

Preinscripció: Del 20 de gener al 31 de gener de 2020 Enllaç al formulari

Matrícula: Del 27 de gener al 31 de gener de 2020

Dies i horari de realització:

 • Dijous, 13 de febrer de 2020 de 9.00 a 14.30 hores i 16.00 a 20.15 hores.
 • Divendres, 14 de febrer de 2020 de 8.30 a 14.30 hores i de 16.00 a 20.15 hores.
 • Dissabte, 15 de febrer de 2020 de 8.30 a 14 hores.

Lloc: Aules de la Facultat de Ciències de la Salut (Habilitats, Urgències, Hospitalització i Experiencial)

27/11/2019
TROBADA COL·LABORATIVA PER A LA MILLORA DE L'ATENCIÓ Al NAIXEMENT

El nostre company del Departament d'Infermeria, el Prof. Antonio Oliver Roig us convida a la següent trobada:

Estimades i estimats participants, adjuntem la informació sobre la Trobada col·laborativa per a la millora de l'Atenció al naixement. Esperem poder compartir amb vosaltres una estupenda i enriquidora jornada. Fullet

 • Dia: Divendres, 29 de novembre de 2019
 • Lloc: Saló de Graus de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant
 • Inscripcions en l'enllaç

 

21/11/2019
CONVOCATÒRIA PRÀCTIQUES EXTERNES DEPARTAMENT INFERMERIA 2019-20

El Departament d'Infermeria convoca una nova Pràctica Externa per al curs 2019-20:

CONVOCATÒRIA DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT PER A LA REALITZACIÓ D'UNES PRÀCTIQUES BECADES EN EL DEPARTAMENT D'INFERMERIA PER A COL·LABORAR EN TASQUES D'INVESTIGACIÓ I DOCÈNCIA EN SIMULACIÓ CLÍNICA

CURS 2019-2020

Termini d'inscripció: del 21 al 27 de novembre de 2019

18/11/2019
CONFERENCIA/SEMINARI: "ATENCIÓ INTEGRAL A LES PERSONES SENSE LLAR".
La nostra companya de Departament, Profa. Ana Lucía Noreña Peña convida la comunitat acadèmica a participar en la conferència/seminari: "Atenció Integral a les Persones Sense Llar".
Data: divendres 22 de novembre.
Hora: 9-11 hores.
Lloc: Sala d'actes del Germán Bernacer
La seua realització estarà a càrrec dels professionals que realitzen l'atenció en el" Centre d'acolliment i Inserció per a Persones sense Llar a Alacant", comptarem amb la participació d'un equip mutidisciplinar - Infermer, Psicòloga, Treballadora Social, Tècnic Educador els qui exposaran les dimensions que es treballen i que afecten el Sensellarisme
Aquesta activitat està programada pel professorat de l'assignatura "Cultura de les Cures, Educació per al Desenvolupament i Pensament Crític" del Grau d'Infermeria.
L'assistència és lliure fins a completar la capacitat en sala.
09/09/2019
CURS ESPECIALISTA EN MEDICINA I INFERMERIA AEROTRANSPORTADA (HEMS, ) 2019-20

El curs ESPECIALISTA EN MEDICINA I INFERMERIA AEROTRANSPORTADA (HEMS, HICAMS, FWAA) és l'evolució de l'antic curs HEMS ja extingit recolzat per la Universitat d'Alacant (Departament d'Infermeria).

El curs està impartit per Instructors HEMS sanitaris, amb més de 15 anys d'experiència en medicina aerotransportada del pacient crític. Se segueixen els estàndards europeus en matèria medicoassistencial en vol i de normativa aeronàutica amb l'aplicació de la metodologia del TRAINING HEMS. La temàtica del Curs d'Especialista HEMS versa en la implicació de la fisiopatologia aèria en la fisiopatologia del pacient crític i en les seues diferents situacions clíniques, així com en l'atenció en els diversos entorns de l'àmbit de l'emergència mèdica, zona urbana, muntanya, mar, amb implicació de tècniques de rescat prevalent l'atenció in situ. Ensenyar a desembolicar-se amb confiança a l'entorn de l'helicòpter en les missions HEMS & HICAMS, i a l'entorn de l'avió en les missions FWAA. Adquirir les capacitats per a exercir professionalment la cura del pacient crític en un entorn específic amb les peculiaritats de la normativa aeronàutica.

Calendari del curs

 • Preinscripció: del 15 de setembre al 15 de novembre de 2019
 • Presentació d'admesos: es publicarà el 18 de novembre de 2019
 • Matrícula: del 16 de novembre al 8 de desembre de 2019

Inici fase en línea del curs

Des del 27 de gener de 2020

Fases presencials

 • 2, 3 i 4 de MARÇ. Lloc: Universitat d'Alacant
 • 1, 2 i 3 d'ABRIL. Lloc: Universitat d'Alacant
 • 18, 19, 20 i 21 de MAIG. Lloc: Universitat d'Alacant

Competències generals

 • Aprendre a aplicar l'assistència del pacient crític i no crític, així com els diferents tipus de vols HEMS, a l'entorn de l'helitransport.
 • Aprendre els diferents tipus de vol amb especialització en la cura del pacient crític, i aeronaus d'ala fixa o avió.
 • Saber enfrontar-se a situacions de crisis durant els vols d'Assistència Mèdica, HEMS, HICAMS i FWAA.
 • Saber enfrontar-se a entorns hostils com són la muntanya, aquàtic o de múltiples víctimes, sempre des del punt de l'assistència helitransportada

Metodologia docent

La metodologia docent del curs es basa en:

 • L'aplicació de la simulació en l'entorn HEMS.
 • Entorn virtual amb eines docents com l'i-video, i-xat, etc.
 • Fase presencial amb el 90% de les hores de tipus pràctic.
 • Treball en equip amb altres sectors de l'emergència: Bombers, etc.

El curs pretén oferir un pas més a aquells professionals de l'emergència que vulguen arribar a tots els àmbits de l'assistència mèdica del pacient crític.

El valor afegit a la metodologia docent és l'experiència i recerca en matèria HEMS dels seus instructors

Modalitat d'impartició

Curs semipresencial

Destinataris

El curs està dirigit a Llicenciats i Graduats en Medicina i Diplomats i Graduats en Infermeria (DUE) per a la capacitació en l'assistència del pacient crític en medicina helitransportada HEMS (Servei dels Helicòpters d'Emergències Mèdiques)

Programa: Assignatures (30 ECTS)

 • HELICÒPTERS MEDICALITZATS DELS SISTEMES D'EMERGÈNCIES (HEMS) 9 ECTS
 • HELICÒPTERS MEDICALITZATS PER A VIGILÀNCIA INTENSIVA DELS SERVEIS D'EMERGÈNCIES (HICAMS) 8 ECTS
 • ACRM I EMERGÈNCIES EN VOL 3 ECTS
 • ASSISTÈNCIA SANITÀRIA EN ENTORNS DIFÍCILS 4 ECTS
 • SIMULACIÓ EN ENTORN CONTROLAT 6 ECTS

Tríptic

Preinscripció: Formulari i Documentació

Període de preinscripció: del 15/09/2019 al 15/11/2019

La inscripció la realitzarà el propi alumne a través d'un formulari, habilitat durant el període d'inscripció:

PREINSCRIU-TE FORMULARI (pròxim enllaç)

La documentació requerida, en el cas que la titulació haja d'anar compulsada, serà enviada per correu postal certificat o missatgeria, dins del termini d'inscripció, a la següent adreça:

Universitat d'Alacant

Dpt. Infermeria

Ctra. Sant Vicent, s/n

03690 Sant Vicent del Raspeig (Alacant)

La documentació requerida, també es podrà lliurar personalment en la secretaria del Departament d'Infermeria i, per a açò, hauran d'aportar original i còpia de la titulació per l'aclarament.

Nota: La Comissió es reservarà el dret de sol·licitar la documentació, inclosa en el currículum vitae, que considere oportuna.

No serà vàlida la preinscripció en la qual no es complete el formulari i en la qual no s'aporte la totalitat de la documentació requerida.

Documentació requerida:
 • Fotocòpia DNI
 • Còpia acarada / compulsada del títol acadèmic oficial (INSTRUCCIONS ACARE/ COMPULSA). En cas que el títol acadèmic estiga expedit per la Universitat d'Alacant, no és necessari el seu acarament.
 • Expedient acadèmic de la titulació que dóna accés al curs d'especialista.
 • Breu Currículum personal
Baremación del Currículum vitae

S'atorgarà un 50 % de les places per a cada categoria. En el cas que no es cobrisca el contingent d'una categoria professional es permetrà completar de l'altra fins al mínim reflectit.

 • Criteris de Baremación del CV: DOCUMENT

Criteris d'admissió

Es valorarà experiència HEMS & HICAMS, emergències, urgències, UCI, Cura neonatal i anestesiologia, així com formació en totes aquestes àrees.

Places oferides

S'oferiran 20 places: 10 per a medicina i 10 per a infermeria. En el cas que no es cobrisca el contingent d'una categoria professional es permetrà completar de l'altra fins al mínim reflectit.

Llista d'Admesos

 • Llista d'Admesos

 

Matrícula i forma de pagament

Període de matrícula: del 16/11/2019 al 08/12/2019

El preu del curs és de 2.850 € i es podrà abonar en dos terminis corresponents al 50%. El pagament del primer termini de la matrícula tindrà lloc deu dies des de la data de matrícula i el següent termini es realitzarà en el mes següent. Els rebuts s'abonaran en efectiu.

Els rebuts en efectiu es podran pagar en el Campus Virtual mitjançant targeta bancària.

La matrícula la realitzarà el propi estudiant a través d'UACloud (automatrícula) amb les claus d'accés que rebrà per correu electrònic una vegada haja sigut admès en el curs.

Direcció acadèmica

Directora d'estudis: Dra. Ángela Sanjuán Quiles. Professora Departament d'Infermeria. Universitat d'Alacant. email: angela.sanjuan@ua.es

Coordinació acadèmica i de relacions amb les empreses:

 • Dr. Juan A. Sinisterra Aquilino. Mèdic HEMS. email: juan.sinisterra@ua.es
 • Dra. Noelia García Aracil. Professora Departament d'Infermeria. Universitat d'Alacant. email: noelia.garcia@ua.es

Informació i inscripcions

Departament d'Infermeria. Universitat d'Alacant

E-mail: cursosdenfe@ua.es Telèfons: 965903518 / 3831

Sol·licitud de certificat acadèmic i diploma de cursos d'especialització

Els certificats acadèmics i diplomes se sol·licitaran i tramitaran directament a través d'UA-Cloud.

Per a més informació: web del Centre de Formació Contínua o Correu electrònic: continua@ua.es Telèfon: 965 90 94 22.

13/11/2019
Alumna tutoritzada per la professora Carmen Solano rep premi pel seu TFM

Dimarts que ve, 26 de novembre a les 12.00 hores en la sala multimèdia de Rectorat, el Vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis Taverner durà a terme el lliurament de premis a alumnes pel seu reconeixement en el seu Treball fi de Màster vinculat amb els Objectius de Desenvolupament sostenible.

 

L'alumna del màster d'Emergències i Catàstrofes, Dña Beatriz Pérez Martos, tutoritzada per la professora Carmen Solano Ruiz del Departament d'Infermeria, ha sigut premiada amb la quantitat de 1000 euros pel seu treball de recerca titulat:

"%u201C" Coneixements i habilitats dels professionals d'atenció especialitzada ginecobstétrica sobre la Mutilació Genital Femenina (MGF). Estudi qualitatiu en l'hospital Són Llàtzer, Palma de Mallorca, Espanya "%u201D".

12/11/2019
Gran repercussió del grup d'invetigación del professor Antonio Oliver Roig
12/11/2019
EL PROF. SALVADOR MOLLÁ RECONEGUT PER LA SEUA LABOR HUMANITÀRIA

El pròxim dia 22 de novembre , el Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana
celebra el dia de la Infermeria de la Comunitat Valenciana en els salons Juan XXIII d'
Alacant a les 18 h. , amb el lema "Nursing now , el triple impacte de la Infermeria". En aquest acte, es procedirà a atorgar el premi i reconeixement a la millor labor humanitària realitzada per
professionals de la Infermeria.

La Junta de Govern de l'Il·lustre Col·legi d'Infermeria d'Alacant reunida el passat dia 4 de setembre , va acordar per unanimitat concedir aquest guardó al professor Salvador José Mollá Pérez del departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant.

17/07/2019
CONVOCATÒRIA ALUMNES INTERNS DEPARTAMENT D'INFERMERIA 2019-20

El Departament d'Infermeria, convoca places per a l'accés d'alumnat intern, d'acord al Reglament de Règim Intern del Departament.

 

La convocatòria va dirigida a estudiants de Grau i Màster Oficial en els quals imparteix docència el Departament d'Infermeria.

 

Termini de lliurament de sol·licituds Grau: del 16 al 27 de setembre de 2019

Termini de lliurament de sol·licituds Màster: de l'11 al 31 d'octubre de 2019

RESOLUCIÓ ADMESSOS GRAU I MÀSTER

25/10/2019
EXPERT EN TRACTAMENT I CURES MULTIDISCIPLINÀRIES EN REUMATOLOGIA CURS 2019-20

El curs és fruit de la col·laboració entre la Universitat d'Alacant: Departament d'Infermeria i el Departament de Salut de l'Hospital General i Universitari d'Alacant.

CALENDARI DEL CURS:
 • Període de Preinscripció: de l'1 de novembre al 18 de desembre de 2019
 • Període de matrícula: del 7 al 31 de gener de 2020
 • Inici: 1 de març de 2020. Fi: 30 de juny de 2020.
 • Sessions presencials:
  • 25, 26 i 27 de març
  • 28, 29 i 30 d'abril
  • 28, 29 i 30 de maig
  • 11 i 12 de juny
  • Període de pràctiques: 1 al 30 de juny
07/10/2019
NOMENAMENT PROF. JOSÉ MANUEL PAZOS MORENO COL·LEGIAT D'HONOR EN EL COL·LEGI OFICIAL D'INFERMERIA

La Junta de Govern del Col·legi oficial d'Infermeria d'Alacant, reunida en sessió plenària i fent ús de la facultat que li atorguen els Estatuts Col·legials, va acordar el nomenament com a COL·LEGIAT D'HONOR a l'infermer D. JOSÉ MANUEL PAZOS MORENO, Professor Associat del Departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant, en reconeixement a la seua brillant trajectòria professional, col·legial i humana.

El lliurament d'aquest guardó es durà a terme en el transcurs dels actes que amb motiu del DIA DE LA INFERMERIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA se celebraran el pròxim dia 22 de novembre a les 18 hores en els Salons Juan XXIII (Saló Bàrbara).

11/09/2019
CONVOCATÒRIA PRÀCTIQUES EXTERNES DEPARTAMENT INFERMERIA 2019-20

El Departament d'Infermeria convoca les següents Pràctiques Externes per al curs 2019-20:

 

CONVOCATÒRIA DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT PER A la REALITZACIÓ D'UNES PRÀCTIQUES BECADES EN EL DEPARTAMENT D'INFERMERIA PER A COL·LABORAR EN TASQUES DE RECERCA I DOCÈNCIA EN SIMULACIÓ CLÍNICA

CURS 2019-2020

CONVOCATÒRIA DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT PER A la REALITZACIÓ D'UNES PRÀCTIQUES BECADES EN EL DEPARTAMENT D'INFERMERIA PER A COL·LABORAR EN TASQUES D'EDICIÓ I DIFUSIÓ DE LA REVISTA “ENFERMERÍA Y CULTURA DE LOS CUIDADOS

CURS 2019-2020

 Molt Important:

En suspendre's les classes els dies 12 i 13 per motiu d'alerta metereològica i atès que açò entorpeix la difusió de la convocatòria, s'ha decidit ampliar a 2 dies hàbils més (el mateix termini que dura la suspensió de l'activitat docent en la UA), el termini de presentació de sol·licituds per a la present convocatòria.

El termini de presentació de sol·licituds serà fins a dijous que ve 19 de setembre, inclòs.

Quan isca publicat en el DOGV, es publicarà en la web de la Unitat de Pràctiques.

 

11/09/2019
CONVOCATÒRIA PRÀCTIQUES EXTERNES DEPARTAMENT INFERMERIA 2019-20

El Departament d'Infermeria convoca les següents Pràctiques Externes per al curs 2019-20:

 

CONVOCATÒRIA DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT PER A la REALITZACIÓ D'UNES PRÀCTIQUES BECADES EN EL DEPARTAMENT D'INFERMERIA PER A COL·LABORAR EN TASQUES DE RECERCA I DOCÈNCIA EN SIMULACIÓ CLÍNICA

CURS 2019-2020

CONVOCATÒRIA DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT PER A la REALITZACIÓ D'UNES PRÀCTIQUES BECADES EN EL DEPARTAMENT D'INFERMERIA PER A COL·LABORAR EN TASQUES D'EDICIÓ I DIFUSIÓ DE LA REVISTA ENFERMERÍA Y CULTURA DE LOS CUIDADOS

CURS 2019-2020

 

 

17/06/2019
El professor Salvador Mollá, condecorat per la seua labor humanitària

El professor Salvador José Mollá Pérez del Departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant ha sigut condecorat pel ministre d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació en funcions, Josep Borrell.

El passat 4 de juny en el Palau de Santa Creu, el ministre va atorgar la creu de l'Ordre del Mèrit Civil als components de les dues rotacions de personal de l'equip START que van participar en l'operatiu humanitari desplegat pel govern espanyol a Moçambic l'abril passat.

Llegir més.

15/04/2019
Curs de Rescat Aquàtic 2018-19

El Departament d'Infermeria ofereix per al curs 2018-19 el curs d'especialista en Rescat Aquàtic Avançat.

Dirigeix el curs: Ángela Sanjuán Quiles

Organitza: Departament d'Infermeria

Dates de realització: Del 5 de juliol al 7 de juliol de 2019

Lloc: Laboratoris de Simulació Clínica. Facultat de Ciències de la Salut. Piscina.

Dirigit a: Professionals de la salut, treballadors sanitaris, bombers i treballadors de la seguretat pública. Imprescindible un mínim nivell de natació.

Limitació de nombre d'alumnes: nombre mínim 20 i nombre màxim 30

Matrícula automàtica: Del 30 d'abril al 15 de juny de 2019

Procés de matrícula: La matrícula dels estudiants es realitzarà a través del formulari d'inscripció amb les claus d'accés que rebrà per correu electrònic una vegada haja sigut admès en el curs.

Més informació.

16/05/2019
VIII JORNADES CULTURA DE LES CURES

El grup de recerca Infermeria i Cultura de les Cures organitza les VIII Jornades de Cultura de les Cures en la Universitat d'Alacant. El lema de les mateixes versarà sobre Mutilació Genital Femenina, violència de gènere i cures de salut.
Els ponents convidats són un referent en l'àmbit nacional i internacional.
Activitat declarada d'interès científic i professional.
Últimes places disponibles a preus reduïts. Més informació en el següent enllaç.

15/04/2019
El professor Salvador Mollá col·labora en la campanya d'ajuda humanitària a Moçambic

El professor Salvador José Mollá Pérez del departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant, presta els seus serveis com a voluntari en la missió d'ajuda del Cicló tropical Idai a Moçambic.

El cicló Tropical Idai

El Cicló tropical Idai va tocar terra a Moçambic entre el 14 i 15 de març. Aquest cicló ha provocat pluges torrencials, vents huracanats i greus inundacions en les províncies de Sofala, Zambezia, Manica i Inhambane.

S'ha activat l'EMT II Español, un equip mèdic de resposta sanitària i humanitària en emergències, a través de l'Oficina d'Acció Humanitària de l'Agència Espanyola de Cooperació (AECID). En el Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació es pot veure més informació sobre aquest tema.

El projecte START

El projecte START (Spanish Tecnical Aid Response Team), també anomenat jupetins rojos, contribueix a augmentar l'eficàcia de resposta de l'acció humanitària en emergències.

El professor participarà en la segona rotació d'aquesta emergència, des de l'11 d'abril fins al 3 de maig, com a infermer de quiròfan, prestant els seus serveis com a voluntari en aquesta missió.

21/03/2019
II JORNADES DE TRASTORN DE LA CONDUCTA ALIMENTÀRIA

L'Associació d'Anorèxia i Bulímia d'Elx (ADABE) organitza les II Jornades de Trastorn de la Conducta Alimentària. L'esdeveniment tindrà lloc el pròxim 2 de maig, de 9:00 a 18:00 h. en el Centre de Congressos d'Elx.

La inscripció és gratuïta i es podrà realitzar a través del correu: info@adabe.org

Pòster de l'esdeveniment i programa.

Més informació en http:// adabe.orgo en el telèfon 616283959.

15/03/2019
FORMACIÓ EN SENSIBILITZACIÓ SOBRE LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA

El grup de recerca d'Infermeria i Cultura de les Cures (EYCC) del Departament d'Infermeria impartirà el taller: SENSIBILITZACIÓ SOBRE MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA.

Lloc: Saló de grau. Facultat de Ciències de la Salut- Universitat d'Alacant

Data: 23 i 24 de maig de 2019

Durada: 6 hores

Horari: de 16:00 a 19:00 h.

Inscripcions: poden inscriure's alumnat i professorat interessat en la temàtica, àrees afins: grau Infermeria, Treball Social, Antropologia, Sociologia, entre d'altres. La incripción es realitzarà a través del correu: carmen.solano@ua.es indicant DNI, nom, cognoms, si és alumne/a: grau-curs i per a professionals: afiliació institucional i professió.

Mínim d'inscripcions: 15

Màxim d'inscripcions: 25

Import: gratuït.

 

14/03/2019
NOU CURS ESPECIALISTA EN MEDICINA I INFERMERIA AEROTRANSPORTADA (HEMS, HICAMS, FWAA) 2018-19

El Departament d'Infermeria, dins de la seua programació de títols propis per al curs acadèmic 2018 / 2019, ofereix el curs d'especialista en Medicina i Infermeria Aerotransportada (HEMS, HICAMS, FWAA).

Termini de Preinscripció: del 26 de febrer al 10 de març de 2019 FORMULARI

Presentació d'admesos: el 14 de març de 2019

Els alumnes que tenen pendent de lliurar la documentació estaran admesos sempre que la documentació ens la lliuren, com a termini màxim, el 20 de març a les 12:00 h.

Termini de Matrícula: del 15 al 24 de març de 2019

Inicie fase on line: Del 25 de març al 26 de juny de 2019

Fases presencials

 • ABRIL: 10, 11 i 12. Lloc: Universitat d'Alacant
 • MAIG: 13, 14 i 15. Lloc: Universitat d'Alacant
 • JUNY: 10, 11, 12 i 13. Lloc: Universitat d'Alacant

Tríptic

01/03/2019
CONCESSIÓ PREMI EXTRAORDINARI DE DOCTORAT PROFESSORA DEPARTAMENT D'INFERMERIA

La professora del Departament d'Infermeria Judit Gómez Carrillo, el 27 de febrer de 2019, va ser guardonada amb el Premi Extraordinari de Doctorat en el programa Ciències Forenses de la Universitat de Múrcia.

 

La tesi, amb títol "Infermeria Mediambiental: Full Verd del Càncer de Pròstata", postula el paper de la infermeria mediambiental com a vincle necessari per a la detecció de factors de riscos ambientals i factors de risc constitucionals en pacients amb Càncer de Pròstata mitjançant la utilització de la "Fulla Verda del Càncer de Pròstata".

26/02/2019
CONVOCATÒRIA BEQUES EXTRACURRICULARS DEPARTAMENT D'INFERMERIA CURS 2018/2019

El Departament d'Infermeria convoca places per a Beques Extracurriculars per a afavorir mitjançant el suport de l'alumnat les àrees de docència, recerca i activitats acadèmiques que desenvolupe el professorat del Departament d'Infermeria:

1) Beca Extracurricular en La Revista Enfermería y Cultura de los cuidados. Obert termini de sol·licitud: des del 27/02/2019 fins al 5/03/2019, tots dos inclosos. Convocatòria

 

25/01/2019
CONCESSIÓ PREMI EXTRAORDINARI DE DOCTORAT A TRES PROFESSORES DEL DEPARTAMENT D'INFERMERIA

Anunciem la concessió del Premi Extraordinari de Doctorat a tres professores del Departament d'Infermeria: Elena Castejón de l'Alzina, Silvia Escribano Cubes, Noelia García Aracil.

14/12/2018
I CONGRÉS INTERNACIONAL SOBRE MASCULINITATS I IGUALTAT

El departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant i la UMH organitzen la celebració de l'I CONGRÉS INTERNACIONAL SOBRE MASCULINITATS I IGUALTAT: A la recerca de BONES PRÀCTIQUES DE MASCULINITATS IGUALITÀRIES DES DE L'ÀMBIT DE LA UNIVERSITAT (CIMASCIGUAL). Es tracta d'un tema nou i transversal que pot ser tractat des de múltiples perspectives.

Dates: del 4 al 6 d'abril de 2019

Lloc: Centre de Congrés de la ciutat d'Elx (Alacant, Espanya).

Web: http://congresomasculinidades.edu.umh.es/

Documentació: 1a circular sobre el congrés

30/11/2018
NOU CURS EXPERT EN TRACTAMENT I CURES MULTIDISCIPLINÀRIES EN REUMATOLOGIA CURS 2018-19

El Departament d'Infermeria ofereix per al curs 2018-19 el nou curs d'Expert en Tractament i Cures Multidisciplinàries en Reumatología. Cartell del curs

Calendari del curs:

Inici: 4 de març de 2019 a 26 de juny de 2019

Període de preinscripció: del 10 de desembre de 2018 fins al 18 de gener de 2019

Període de matrícula: del 14 al 30 de gener de 2019

Més informació: Departament d'Infermeria. Mail: denfe@listas.ua.es Telèfons: 965903518 / 3831

11/06/2018
SOL·LICITUD DE CERTIFICAT ACADÈMIC I DIPLOMA DE CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ

Els certificats acadèmics i diplomes se sol·licitaran i tramitaran directament a través d'UA-Cloud.

IMPORTANT: solament poden demanar-se per aquesta via els certificats, diplomes i fitxes a partir del curs acadèmic 14-15. Els duplicats de títols de cursos anteriors se sol·licitaran en la secretaria del Centre de Formació Contínua).Vegeu informació

Per a més informació: web del Centre de Formació Contínua o Correu electrònic: continua@ua.es Tel.: 965 90 94 22.

Universitat d'Alacant.

Departament d'Infermeria

Ctra. Sant Vicent del Raspeig s/n

03690 Sant Vicent del Raspeig                           

Tel.: ( 34) 965 90 35 18/3831                                         

web: http://denfe.ua.es                                                       

e-mail: denfe@listas.ua.es                                                     

Horari Secretaria

Dilluns a divendres: 9:00 a 14:00 hores

Dijous: 16:30 a 18:30 hores (durant els mesos d'octubre a juny)

AGOST TANCAT

Departament d'Infermeria


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464